CELO TŰZÁLLÓ MINŐSÍTETT RENDSZEREI

Tűzvédelem

Épületvillamossági projektekben a tűzvédelemnek kiemelkedő jelentősége van. A tűzvédelem elsődleges célja a tüzek kialakulásának megakadályozása, illetve a tűz okozta károk csökkentése, különös tekintettel az emberi életre és az eszközök védelmére.

Aktív és passzív tűzvédelem

Az aktív és passzív tűzvédelem együttes alkalmazása elengedhetetlen. Míg az aktív tűzvédelem elemei, mint a tűzoltó készülékek, füstérzékelők, stb. segítik a jelzést és aktívan működésbe lépnek a tűz keletkezésekor; a passzív védelem a megelőzésben, a tűz továbbterjedésének lassításában és ezáltal az emberélet és eszközök védelmében nyújt segítséget.

Nemzetközi tűzvédelmi minősítések

Nem egyszerű eligazodni a nemzetközi, európai és nemzeti tűzálló kábelezést érintő szabályok és minősítések útvesztőjében. Magyarországon az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) irányelvei a mérvadóak a rögzítéstechnika és kábelezés területén. Nemzetközi projektek kivitelezésekor érdemes szakértő segítségével élni annak érdekében, hogy stratégiai támogatást kapjunk a rendszer megtervezéséhez.

fire resistance

A CELO Hungária Kft-ben nagy hangsúlyt fektetünk termékeink és rendszereink minősítésére. Küldetésünk, hogy szakértelmünkkel és mérnöki gárdánkkal több éves nemzetközi tapasztalattal támogassuk ügyfeleinket és partnereinket az épületvillamossági projektek kivitelezésének minden pillanatában.

Számos olyan épületvillamossági projekt kivitelezésében nyújtottunk támogatást, ahol elsődleges szempont volt a megfelelő rendszer kiválasztása annak érdekében, hogy több európai országban is rendelkezzen az adott ország által előírt tűzálló minősítéssel. Magyarországon ÉMI és VEIKI, Csehországban PAVUS, Szlovákiában TSÚS, Romániában a román honosított minősítésekkel dolgozunk, a magyar piacon kívül több európai országban, Ázsiában és Amerikában is jelen vagyunk.

Amennyiben útmutatásra van szüksége ahhoz hogy megtervezze nemzetközi projektjének kivitelezését, mely fontos hogy megfeleljen a különböző országokban használatos tűzálló minősített rendszerekre vonatkozó előírásoknak, akkor kattintson a következő linkre és adja meg adatait! Munkatársunk rövidesen felveszi a kapcsolatot Önnel!

General, country specific INFO provided by each country

Az aktív és passzív tűzvédelem együttes alkalmazása elengedhetetlen. Míg az aktív tűzvédelem elemei, mint a tűzoltó készülékek, füstérzékelők, stb. segítik a jelzést és aktívan működésbe lépnek a tűz keletkezésekor; a passzív védelem a megelőzésben, a tűz továbbterjedésének lassításában és ezáltal az emberélet és eszközök védelmében nyújt segítséget.

CELO Hungaria

Amennyiben útmutatásra van szüksége, hogy a megtervezze nemzetközi projektjének a különböző országokban használatos tűzálló minősített rendszerre vonatkozó előírásoknak való megfelelést, kattintson a következő linkre és adja meg adatait. Munkatársunk rövidesen felveszi a kapcsolatot Önnel!

Amennyiben útmutatásra van szüksége, hogy a megtervezze nemzetközi projektjének a különböző országokban használatos tűzálló minősített rendszerre vonatkozó előírásoknak való megfelelést, kattintson a következő linkre és adja meg adatait. Munkatársunk rövidesen felveszi a kapcsolatot Önnel!

Amennyiben útmutatásra van szüksége, hogy a megtervezze nemzetközi projektjének a különböző országokban használatos tűzálló minősített rendszerre vonatkozó előírásoknak való megfelelést, kattintson a következő linkre és adja meg adatait. Munkatársunk rövidesen felveszi a kapcsolatot Önnel!

Tűzálló minősített rendszereink

A CELO Hungária Kft. több megoldást ajánl épületvillamossági projektjei rögzítési megoldásaihoz. Tűzálló minősített termékekből álló széles választék biztosítja rendszereink sokrétű felhasználását. Épületvillamossági projektek terén rendszereink minden igényt kielégítenek.

1 Előfúrás nélküli direkt rögzítés

Előfúrás nélküli direkt rögzítésekhez ajánjuk FORCE ONE gázpatronos szegbelövő rendszerünket, mely egyedülállóan hatékony megoldás acélgerendába és betonba való rögzítéshez, de általában minden kemény építőanyaghoz. Alkalmas cső-, kábel és egyéb épületvillamossági rögzítésekhez. FORCE ONE gázpatronos szegbelövőnk 105J teljesítménnyel bír, mellyel akár óránként 1000 szeget is rögzíthet. A nagy teljesítménynek köszönhetően csökken a hibalehetőség is, így hatékony és gyors lesz a munkavégzés.

A FORCE ONE gép 13 - 38mm-es extra erős acél szegeivel minden lőhető CELO tartó- és rögzítőelemet közvetlenül a munkafelületre rögzíthet.

FORCE ONE gázpatronos szegbelövőnhöz széles választékkal ÉMI mechanikai és tűzálló műbizonylattal rendelkező kiegészítőket ajánlunk, melyek R90 tűzálló besorlással rendelkeznek.

Force one gas nailer
FORCE ONE gas nailer
Az előfúrás nélküli direkt rögzítésű rendszer tűzálló minősített elemei:

XHA extra erős szegeink ideális választás szélsőségesen kemény anyagokhoz.

Szimpla (PTF) félköríves tűzálló fémbilincseink gyors és egyszerű szerelést biztosítanak.

Dupla (DTF) félköríves tűzálló fémbilincseink gyors és egyszerű szerelést biztosítanak, valamint tökéletesen alkalmasak tűzálló vezetékek párhuzamos nyomvonalainak gyors kiépítésére.

Tűzálló fém kábelkengyel (CHS) szegbelövőhöz ideális megoldás több kábel egyszerre történő rögzítéséhez mennyezeten vagy oldalfalon 

ATR6 lőhető tűzálló menetes szár M6 menetes (ATR) rögzítő elemeink akárcsak az előző elemek, szintén a gyors beszerelést segítik.

ATR6 lőhető tűzálló menetes szár M8 menetes (ATR) rögzítő elemeink akárcsak az előző elemek, szintén a gyors beszerelést segítik.

az F90 minősítéssel rendelkező (AAT) álmennyezeti függesztő horog alkalmassá teszi a rendszert álmennyezeti elemek, táblák, stb. mennyezeti függesztésre.

Szegbelövés acélra, betonra, ytongra
ATR 6 menetes elem + L bilincs
PFT / DFT félköríves bilincsek
Table for recommended nails in base material type

2Direkt rögzítés betonba előfúrással

BTS direkt rögzítésű rendszerünkkel könnyűszerrel rögzít terheket, önmagában, egyéb kiegészítő elem nélkül rendkívül egyszerűen. BTS rendszerünkhöz csupán előfúrás szükséges.

Alkalmas betonba, könnyűbetonba, tömör téglába, üreges téglába, terméskőbe, gázbetonba és tömör mészkőbe való rögzítéshez.

Direkt beton csavarjaink (BTS5 és BTS6) nagy terhelhetőséget biztosítanak, különböző fejekkel rendelkeznek különböző felhasználáshoz, R120 tűzálló minősítéssel rendelkeznek.

A CELO BTS5 direkt beton csavar dűbel nélküli közvetlen és gyors szerelést tesz lehetővé tömör építőanyagokba. Az 5 mm-es furat átmérő és 25 mm-es furat mélység miatt nagyon könnyen, akár kézi csavarhúzóval is telepíthető. Ez a kis betoncsavar akár 80 kg-ig is terhelhető betonban. A cinklamellás eljárással készült felületi bevonat magas korrózióállóságot biztosít. A BTS5 jól illeszkedik villamossági és gépészeti rögzítésekhez. A termék teljes körű ÉMI és tűzállósági műbizonylattal rendelkezik.

BTS-H 6-35 CE minősített belső menetes direkt beton csavar, ajánljuk nem szerkezeti rögzítésekre repedt és nem repedt betonban egyaránt. Cinklamellás bevonattal (ZnAI) rendelkezik, mely jobb korrózió állóságot és nagyobb telepítési biztonságot eredményez. CE minősített termék nem szerkezeti rögzítésekre repedt és nem repedt betonban egyaránt.

EKA

EKA expansion anchor

EKA tűzálló minősített alapcsavar termékcsaládunk (R120) kalapáccsal történő direkt beütéses szerelési módszerrel alkalmazható, melyhez elsősorban L kábeltartó bilincs használatos. Feszítő (expanziós) tulajdonsággal bíró rendszerünket ajánljuk betonba és terméskőbe történő rögzítésekhez.

Beton, vasbeton, tömör anyagokba - hagyományos szerelés
EKA M6 alapcsavar + L bilincs
EKA
L bilincs
BTS6 direkt beton csavar + L bilincs
BTS6 concrete screw
BTS6
L bilincs
BTS6 direkt beton csavar + CH káblekengyel
BTS6
CH
BTS5 direkt beton csavar + CH káblekengyel
BTS5
CH

3Üreges falazathoz ajánlott hagyományos szerelés

MSD tűzálló fém terpesztő R120 minősítéssel rendelkező dübelünkkel acél bilincset rögzíthet kétirányú, duplamentes tűzálló csavarunk használatával (Tirafondo R120). Ezt a megoldást üreges építőanyagokhoz ajánlunk.

Üreges falazat - hagyományos szerelés
brick wall

4Gipszkarton falazathoz ajánlott hagyományos szerelés

HRM (E90) fém roppantós dűbellel rögzíthet gipszkartonba, forgácslapba, álmennyezetbe. A megfelelően beszerelt dűbel szárnyai nagy felületen terülnek szét, ennek köszönhetően magas a terhelhetősége. CELO MZA 100 behúzó szerszámmal gyorsan és szakszerűen rögzíthető, de beszerelése megoldható akkus- vagy kézi csavarbehajtóval is. 

L bilincs

F

BT univerzális menetes dűbel a legmagasabb terhelhetőségi értékekkel rendelkezik gipszkartonban. Használható ugyanakkor 10 – 70 mm vastagságú bármilyen más tábláknál is. Telepítéséhez nincs szükség speciális eszközre.

F

5Acél lemezhez ajánlott hagyományos szerelés

7504N / Torab ST / AGRP önfúró csavarjaink megkönnyítik a telepítést, használatukhoz nem szükséges előfúrás, acéllemezre való rögzítéshez ajánljuk.

A 7504N Önfúró csavart (E90) CH kábelkengyel fémlemezre való szereléséhez ajánljuk.

A Torab® ST-Önfúró, funkciótaró lemezcsavart (R120) acélszerkezetekhez ajánjuk. Hatlapfejű M6 vagy M8 speciális, mágneses metrikus menettel rendelkezik.

CH

L

CELO AGRP nagy fejátmérőjű önfúró csavar PZ horonnyal, 1-3 mm lemezvastagsághoz,

CELO F bilincs vezetékek rögzítéséhez dűbellel, vagy csavarral. Teljes körű ÉMI mechanikai- és tűzállósági műbizonylattal rendelkezik,

behajtós, ezáltal rögzítésre alkalmas. A leggyorsabb telepítéshez érdemes a Torab ST-hez javasolt behajtót (LLTRB) használni. 

F

6Egyéb tűzálló minősített rögzítések

Az R120 CE minősített tűzálló beütős acél dübel SAPK/SAP tökéletes illeszkedést biztosít a dűbel és beütőkúp között, nagy terhelhetőségi adatokkal rendelkezik, s galléros kivitele megakadályozza a dübel beütését a furatba. Beszerelése egyszerű.

A vegyi rögzítéseink közül a Resifix® VY Vinyleszter (F120) rendelkezik tűzálló minősítéssel, alkalmas:

- nagy terhelések betonba rögzítéséhez,

- vízzel teli furatokban is alkalmazható,

- dipt bizonylattal üreges építőanyagokba,

- funkciótartó tűzálló menetes szárral is alkalmazható.

MH Hatlapos, funkciótartó menetes toldó M6 menetes szárak és mentes elemek toldására.