Ügyfélszolgálat

h-p 8:00 – 16:30

+36 34 586 360

Kapcsolat

Gyakori kérdések

Az alábbiakban olvashatja a leggyakrabban feltett kérdéseket, amelyeket ügyfeleink kérdeztek. Ha nem találja meg a választ a kérdésére, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, és örömmel segítünk.

Ügyfélszolgálati kérdések

Ha Magyarországon, tartózkodik, akkor van egy "Kereskedő partnereink" helymeghatározó, ahol megadhatja címét, irányítószámát vagy városát, hogy megtalálja a legközelebbi CELO termékeket árusító üzletet. 

Megrendelést adhat le olyan módon, hogy felveszi a kapcsolatot az értékesítési csapatunkkal az itt található kapcsolati űrlap segítségével.

Katalógusunkat mint bármely szórólapunkat a katalógus oldalunkról töltheti le.

Vagy ha nyomtatott verziót szeretne kapni, kérjen nyomtatott katalógust.

Van egy specialista műszaki-értékesítői csapatunk, akik bármikor szívesen segítenek a műszaki jellegű problémák megoldásában. Ha bármilyen kérdése van, a műszaki támogatástól a kezelési útmutatóig, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.

Termékmintákért kérjük vegye fel a kapcsolatot az értékesítési csapatunkkal, akik örömmel állnak rendelkezésére.

A CELO jelenleg helyi TAS gépjavítási szolgáltatásokat kínál Spanyolországban, Magyarországon, Lengyelországban, Lettországban, Chilében és az Egyesült Államokban. Más országokban: Németországban, Franciaországban, Horvátországban vagy Romániában, a javítási és karbantartási szolgáltatások a fent említett országokon keresztül történnek.

Termékeket érintő kérdések

Tűzálló termékeink megtalálhatók a Tűzállósági osztály ikon keresésével a termék oldalán. A linkre kattintva további információt találhat tűzvédelmi bevizsgálásainkkról.

 

A rögzítések széles skáláját kínáljuk, minden típusú alkalmazáshoz. Ha egy bizonyos típusú rögzítést keres, de nem találja meg azt, amit valójában keres, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk, és értékesítési csapatunk örömmel segít Önnek

Ha további információt szeretne termékeinkről, akkor kattintson az alábbi linkekre a Teljesítménynyilatkozatok (DoP) vagy a minőségi tanúsítványokhoz való eléréshez.

Termékeink számos bevizsgálással és tanúsítvánnyal rendelkeznek, amelyeket minden termékünknél ikonokkal jelölünk. Ha segítségre van szüksége a különböző ikonok és szimbólumok megértésében, akkor tekintse meg itt a felhasználói útmutatót

Az ABT-nk KIWA tanúsítvánnyal is rendelkezik műanyag vízcsövekhez, +90°C-ig igazoltan.

Különösen faszerkezetek esetében a fakötésű alátétek használata biztosítja, hogy a csavarfej ne fúródjon vagy süllyedjen bele a fába.

A DIN 440/ISO 7094 és a DIN 9021 közötti különbség elsősorban az alátét vastagságában és a külső átmérőjében van. A CELO termékeknél a vastagabb DIN 440-es alátéteket használjuk, mivel ezek stabilabbak és valamivel nagyobbak, ami különösen fontos a fába való rögzítés során. A fakötésű alátétek kevésbé hajlanak meg nagy terhelés alatt, és a fára nehezedő nyomás jobban eloszlik.

Ha további kérdései vannak, kérjük, forduljon műszaki csapatunkhoz.

Az A2 és A4 a rozsdamentes acél kémiai összetételére utal. Az A4 rozsdamentes acél nagyobb mennyiségű molibdént tartalmaz, ami azt jelenti, hogy az A4 rozsdamentes acél jobb korrózióállósággal rendelkezik és tartósabb. Az A4 rozsdamentes acélt gyakran használják nedves vagy tengeri közeli környezetben, míg az A2 rozsdamentes acélt olyan esetekben használják, ahol a rozsdásodással szembeni ellenállásnak alacsonyabbak a követelményei.

 

Részletesen:

 

A2 vas mellett főként krómot 16,5-18,5 % és nikkelt 10-13 %-ban tartalmaz.

Az A2 nem ellenáll a klórnak és a savaknak. Ezért az A4 rozsdamentes acélhoz molibdént adtak.

A rozsdamentes acél leggyakoribb típusa az A2-es, amelynek jelölése

1.4301 (X5CrNi18-10 / USA: AISI304)

 

Az A2-hez hasonlóan az A4 is főként vasból, 16,5-18,5 % krómból, 10-13 % nikkelből és 2,0-2,5 % molibdénből áll. 

A leggyakoribbak az A4 rozsdamentes acélok, amelyek jelölése 

1.4401 (X5CrNiMo17-12-2 / USA: AISI316) -> az X5 legfeljebb 0,07 tömegszázalék szén-dioxidot jelent.

1.4404 (X2CrNiMo17-12-2 / USA: AISI316L) -> Az X2 legfeljebb 0,03 tömegszázalék szén-dioxidot jelent.

Az 1.4404 az alacsonyabb széntartalom miatt valamivel jobban megmunkálható és jobban hegeszthető, egyébként megegyezik az 1.4401-gyel.

Jóváhagyott termékeinkhez elsősorban A4-70 rozsdamentes acélt (1.4404) használunk, amelynek szakítószilárdsága 700 N/mm², folyáshatára pedig 450 N/mm². Csak a VELOX forgácslap csavarokhoz és a (nem jóváhagyott) dübelekhez használunk A2-es acélt.

Gyakran A4-es acéllal is találkozhat, a következő jelöléssel

1.4571 (X6CrNiMoTi17-12-2 / USA: AISI 316Ti) -> Az X6 legfeljebb 0,08 tömegszázalék szén-dioxidot jelent.

A kémiai tartalom megegyezik az A4-éval (lásd fentebb), további titánnal (max. 0,7%).

Ez a rozsdamentes acél jól alkalmazható forró hőmérsékleten (400°C-ig), de egyébként meglehetősen nehezebben megmunkálható és nagyobb szerszámkopást okoz, mint a fenti A4-es acélok. Ennek ellenére ez a rozsdamentes acél még mindig nagyon elterjedt.

Igen! A széleskörű ResiTHERM® választékunk a távtartós rögzítések esetén minden aljzathoz megfelelő megoldást kínál - mind a szigetelt tömör építőanyagokra, például betonra, pórusbetonra vagy mészhomokos téglára, mind az üreges építőanyagokra, például perforált téglára történő szereléshez.

Itt talál egy áttekintést arról, hogy melyik ResiTHERM® távolsági rögzítő rendszer melyik aljzathoz ajánlott.

Szegbelövők és tartozékok

For safety reasons, the ignition of the nail gun can shoot continuously up to 250 nails, after which it is disabled for a short time to protect the machine. If this happens, please put the tool down for 5 minutes to allow it to cool down.

Yes, it is possible to work in metal with our XHA nails (13 mm) and TKA nails (15 mm) in combination with the FORCE ONE premium nailer or the FOX drywall nailer. However, the minimum thickness of the metal should be 3.5 mm.

We recommend the FORCE ONE nailer because it has a higher setting energy of 105J, which guarantees safe installation.

 

Why is there a minimum thickness :

In the case of thinner metal, the impact of the nail can deform the substrate (the metal/plate). However, from a material thickness of about 3.5 mm, nothing happens in terms of deformation, and the nail slides nicely into the substrate. However, be aware that with this material thickness, the nail will protrude from the bottom of the material.

Maximum steel thickness :

Unlike the minimum thickness, there is no limit to the maximum thickness of the material that can be processed with XHA nails and nailers. As the material thickness of the substrate or fastener increases, the "penetration" length, i.e., the length of the nail protruding from the material after it has been driven through the material, decreases.

Important note :

If you want to drive metal nails into the substrate through a metal fastener, it is important that the material thickness of the fastener is not greater than Tfix >1mm. The reason for this is that the nail must penetrate not only through the attachment part, but also deep enough into the substrate. If the material thickness of the attachment part is too large, the nail cannot penetrate deep enough into the substrate, which can lead to unstable fixation.

Old devices are not household waste! Old electrical appliances contain valuable resources that can be recovered and reused through recycling processes. However, they also contain harmful substances that must not be released into the environment under any circumstances.

If you would like more information about recycling your old device, please contact us.

Yes. Our direct fasteners were made in such a way that their compatibility is based on the dimensions of the nose. They will be compatible with all other nailers with the same nose size

A szegbelövők beállításával és a hibaelhárítással kapcsolatos összes információt egy áttekinthető oldalra gyűjtöttük össze az Ön számára. Itt talál karbantartási videókat, megfelelő tartozékokat és a szerszámokkal kapcsolatban gyakran feltett vásárlói kérdéseket is.

Kattintson a FORCE ONE beállítási oldalra - A legjobb szegbelövő a kategóriájában, széleskörű tartozékokkal. 

Az anyaghoz és a termékhez megfelelő méretű szeg kiválasztása nagyban befolyásolhatja a tartóerőt. Általában a választott szeg mérete attól függ, hogy milyen típusú anyagba fog rögzíteni. 

A döntés megkönnyítése érdekében készítettük ezt a rövid útmutatót a megfelelő méretű szög kiválasztásáról, kiegészítve különböző anyagokhoz és alkalmazási videókhoz tartozó ajánlásokkal.

A FORCE ONE-hoz automatikusan 2 év standard garancia vonatkozik, azonban ezt a garanciát 4 évre is kiterjesztheti, külön költség nélkül!

Regisztrálja szegbelövőjét online a sorozatszám és a számla segítségével, így összesen 4 év garancia vonatkozik eszközére. Meghibásodás esetén a szervízbe érkezés után 24 órával, információt biztosítunk a gépről, és igény esetén csere gépet biztosítunk. Az ingyenes éves karbantartást és a CELO élethosszig tartó műszaki támogatás.

Kattintson ide szerszámának regisztrálásához és további információkért.

Vegyi dübelek

A kompozit habarcsok eltarthatósági ideje a katalógusban szerepel, és a habarcs típusától függ. Ezek 12 és 24 hónap között vannak.

Kattintson a katalógus letöltéséhez.

A szavatossági idő minden egyes patronon fel van tüntetve, a gyártás dátumától számítva.

A ResiFIX VY 300SF például a patronra nyomtatott lejárati dátumtól számított 18 hónapos minimális szavatossági idővel rendelkezik.

Ebből a habarcsból egy felbontott és újra lezárt patron is 18 hónapig használható a patronon feltüntetett lejárati dátumig.

A legtöbb esetben a patron néhány hónappal tovább is használható, de ez nem 100%-ban garantált. A döntő tényező ilyenkor az, hogy a patronban lévő két komponens kifröccsenéskor összekeveredik-e, és az anyag jól megszilárdul-e. Ezt kipróbálhatja egy kipréselt próbaszálon.

A ResiFIX VYSF felhasználható betonacélok/betonacélok rögzítésére, és erre az alkalmazásra is rendelkezik jóváhagyással, amit az ETA (Európai Műszaki Értékelés) 1. opciója is megerősített a repedezett betonra.

A ResiFIX VY SF kompozit habarcs utólagos betonkötésre is rendelkezik jóváhagyással. Jelenleg azonban a ResiFIX VY SF ragasztóhabarcsunkkal nem engedélyezett az utólagos betonkötés kivitelezése.

Ez félrevezetőnek hangzik, de a jóváhagyás önmagában nem elegendő az utólagos betonkötéshez. A jóváhagyás azt is megköveteli, hogy a mesterembert ki kell képezni arra, hogy a mi kompozit habarcsunkkal pontosan el tudja végezni a megerősítési kötést. Ezt a képzést - a jogi helyzetnek megfelelően - nekünk, a CELO-nál kell elvégeznünk. Jelenleg azonban nem kínálunk ilyen képzést.

Ha a mesterember ennek ellenére magabiztos az utólagos megerősítő kötés beépítésében (pl. ha a képzést egy másik kémiai habarccsal végezte el), természetesen megteheti, de akkor a ResiFIX VY SF termékünkre vonatkozó képzés hiánya miatt kívül esik a jóváhagyáson.

Új patron kinyitásakor mindig el kell dobnia az első 10 cm-t, mivel a két komponens nem keveredik tökéletesen. Akkor kezdje el használni a terméket, amikor a színe homogén és sötétszürke.

Az első használat után a keverőfúvókát a patronon kell hagyni, vagy le lehet venni, és a kupakot vissza lehet tenni a patronra. Újbóli használat előtt, kérjük, nyomja ki és dobja ki az első 10 cm-t, ahogy a fenti lépésben említettük. Amint a szín homogén és sötétszürke lesz, újra elkezdheti használni a terméket. A patron a szavatossági idő lejártáig használható (mint egy fel nem használt patron).

A furatot ragasztóhabarccsal való feltöltés előtt ki kell tisztítani kifúvó szivattyúval és tisztítókefével az ETA jóváhagyásban leírt lépések szerint. Telepítési videónkban erről bővebben is olvashat.

Ha a furat nem száraz, két esetet kell megkülönböztetni: a nedves furatok tisztítását és a vízzel töltött furatok tisztítását (ezt víz alatti alkalmazásnak nevezzük).

 

1. Nedves furatok tisztítása:

A tisztítás előtt a furatban álló vizet el kell távolítani. A jóváhagyásnak megfelelően csak nedves furatokban van tisztítás, vízzel teli furatokban soha.

A tisztítás után tiszta víz folyhat a furatba. Ekkor a vízzel teli furatokra vonatkozó kötési értékek érvényesek.

 

 2. Víz alatti alkalmazás:

Itt feltételezzük, hogy a fúrás már a vízben történik, és a tisztításhoz a kifúvást vízöblítéssel helyettesítik. Erre az esetre azonban a jóváhagyások nem terjednek ki.

A jó hír az, hogy a sós víz nem kritikus a termékeink élettartama szempontjából. Ha azonban a vízzel töltött fúrások kizárásra kerülnek a jóváhagyásban, akkor a termék víz alatti alkalmazásra sem alkalmas.

A víz alatti alkalmazásokhoz (legfeljebb 2 méter mélyen a víz alatt) a következő lépéseket javasoljuk:

- Öblítse le vízzel, amíg tiszta víz nem jön - kefével 2x - ismét öblítse le, amíg tiszta víz nem jön.

- Az első 10cm-nyi rahasztóhabarcsot mindenképpen a víz felszíne felett nyomja ki, és amennyiben lehetőség van rá a patront egyáltalán ne merítse víz alá, hanem dolgozzon hosszabbítóval

- Töltse fel a furatot teljesen alulról

- A furat feltöltéséhez minden alkalmazásnál feltétlenül használjon visszatöltő fúvókát (dugót), hogy a víz teljesen ki tudjon nyomódni.

Ha a patront víz alatt nyomják ki, akkor a vízzel töltött fúrások jóváhagyása szerinti összetett feszültségnek csak 70%-át kell alkalmazni, ha a vízvonal felett történik a kipréselés, akkor a vízzel töltött fúrások jóváhagyása szerinti összetett feszültség 100%-át lehet alkalmazni.

Nem tudtunk válaszolni a kérdésére? Műszaki szolgálatunk készséggel áll rendelkezésére!

Szigetelési rögzítések 

Nem, a ResiTHERM ® 16 távtartós rögzítési rendszerrel történő beépítés esetén a beépített tömítésnek köszönhetően nincs szükség utólagos tömítésre. Mivel ez a lépés megszűnik, Ön időt takarít meg a szerelés során. Itt még 3 pontot ismertetünk arról, hogyan takaríthat meg időt a ResiTHERM® segítségével a szigetelt homlokzatok távtartós szerelésekor.

Az ETA által jóváhagyott, nagy terhelésre szánt innovatív terméket a PfB Rosenheimben (Németország) tesztelte és tanúsította, hogy 11-es szélerősségig, ami 600 Pa nyomásnak felel meg, áthatolhatatlan és vízálló. Az eső elleni vízzáróság témaköréről és más, csapadékkal szembeni vízzáró alkatrészekről itt olvashat bővebben .

Igen! A széleskörű ResiTHERM® választékunk a távtartós rögzítések esetén minden aljzathoz megfelelő megoldást kínál - mind a szigetelt tömör építőanyagokra, például betonra, pórusbetonra vagy mészhomokos téglára, mind az üreges építőanyagokra, például perforált téglára történő szereléshez.

Itt talál egy áttekintést arról, hogy melyik ResiTHERM® távolsági rögzítő rendszer melyik aljzathoz ajánlott.

Ha még mindig akadnak tovább kérdései, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és örömmel segítünk.

Közzétéve: 2023-09-19