Ügyfélszolgálat

h-p 8:00 – 16:30

+36 34 586 360

Kapcsolat

Útmutató az ikonokhoz és a szimbólumokhoz

Ezen a weboldalon, csakúgy, mint katalógusainkban és szórólapjainkban, számos szimbólumot, grafikát és ikont talál, amelyek segítenek kiválasztani az alkalmazásához legmegfelelőbb terméket. A szimbólumoknak a többségét az építőipar, és az ehhez kapcsolódó tevékenységek szabványosítják. Ebben a részben megtalálja magyarázataikat.

Ne feledje, hogy termékeinkett az Ön igényeinek és felhasználásának megfelelően választhatja ki. Globális vállalatként a nemzetközi szabványoktól, például az ETA-tól a nemzeti jóváhagyásokig és tanúsítványokig sok mindennel rendelkezünk. Kínálatunk teljes megértése érdekében mi mint gyártó, egyedi jelöléseket is használunk.

Az európai műszaki engedély / értékelés (ETA)

The ETA is a widely accepted confirmation of technical suitability in building products in accordance with the

Construction Products Regulation (CPR) by the member states of the EU.

CE jelölés

A CE jelölés elhelyezésével a gyártó kijelenti, hogy a termék megfelel az érvényes európai szabványoknak. A CE-jelöléssel ellátott termékek szabadon forgalmazhatók az Európai Gazdasági Térségben.

Ü jel

Az Ü jel tanúsítja az építési termékek általános építésfelügyeleti jóváhagyását, amelyet a DIBt adott ki Berlinben, a Német Építőmérnöki Intézetnél

Halogén mentes

A halogénmentes műanyag termékeknél tűz esetén nem szabadulnak fel mérgező vagy korrozív gázok. Ezért ezeknél a termékeknél az égés miatt bekövetkező halogéntartalmú gázok felszabadulása kizárható.

Tűzállósági besorolási osztály

Tűzállósági osztály, tűzálló termékekre vonatkozik. Az osztály egy betűből és egy számból áll.

A szám azt az időtartamot jelöli percekben kifejezve, amely alatt a rögzítőelem tűznek kitéve továbbra is ellátja funkcióját, csökkenő teljesítmény mellett.

R = teherbíró képesség. Azt jelzi, hogy egy szerkezeti elem képes-e megtartani teherbíró képességét tűz esetén.

E = integritás. Egy építőelem vagy építőanyag azon képességét jelzi, hogy tűz esetén milyen mértékben tudja meg akadályozni a lángok és forró gázok áthaladását. 

Szeizmikus terhelés

A termék dübelként használható szeizmikus terhelések esetén az ETA tanusítvány szerint. A szeizmikus terhelésnek kitett dübelek szeizmikus teljesítményét C1 (kevésbé kiterjedt) és C2 (kiterjedtebb) teljesítménykategóriák szerint kategorizálják.

Sprinkler jel

Az e címkével ellátott termékeket be lehet építeni a tűzoltó csőrendszerek beton födémre történő rögzítésére. Megfelelnek a jelenlegi VdS irányelveknek.

A legjobb Nylon minőség

A legjobb nylon minőség az időjárás- és öregedés álló nylonból (poliamidból) készült termékeket jelenti.

MS-polimer

Az MS polimerek kiemelkedő tulajdonságú ragasztók és tömítőanyagok, amelyeket széles körben alkalmaznak.

Rozsdamentes acél

Az ezzel a szimbólummal ellátott termékek rozsdamentes acélból (A4 vagy A2) készülnek, ezért általában alkalmasak kültéri használatra.

Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

A LEED egy zöld épület tanúsítási rendszer. Ez egy globális fenntarthatósági tanúsítvány, amely meghatározza a környezetbarát, alacsony szennyezőanyag-kibocsátású, alacsony károsanyag-kibocsátású és fenntartható épületek szabványainak sorozatát.

Beltéri levegő kibocsátás

Az Émissions dans l'air intérieur egy francia VOC címke, amelyet az építőanyagok kibocsátásának tesztelésére használnak. A vizsgálati előírások megfelelnek az ISO 16000 szabványnak.Továbbá megfelelnek az építőanyagok egészségre gyakorolt hatásának kimutatásával a Németországban alkalmazandó törvényi módszertanoknak megfelelően

Underwriters Laboratories (UL)

Az UL egy független szervezet, amelynek központja az USA-ban található, és teszteli és tanúsítja a termékeket a biztonság érdekében.

Az UL egyike azon számos vállalatnak, amelyeket az Egyesült Államok szövetségi ügynöksége engedélyezett biztonsági vizsgálatok elvégzésére.

RoHS

Az RoHS az egyes veszélyes anyagok elektromos és elektronikus berendezésekben történő használatának korlátozását jelenti. Ezen EU irányelv célja az emberi egészség védelme és a berendezés ártalmatlanításának környezeti következményei. Jelzi, hogy a dübel nem tartalmaz ezen veszélyes anyagokat.

Előre feszített, üreges födémek

A termék rendelkezik egy európai műszaki jóváhagyással / tanusítvánnyal (ETA), amely előregyártott előfeszített üreges födémekben használható.

KIWA

A Kiwa a termékek és rendszerek minőségi tesztelésére és tanúsítására, valamint a környezetvédelmi szolgáltatásokra specializálódott.

ETA tanúsítvány betonba

A termék repedezett és nem repedezett betonban való használatához ETA-tanúsítvánnyal rendelkezik.

Az ETA által jóváhagyott falazat

A termék falazatban való rögzítéshez ETA-tanúsítvánnyal rendelkezik.

ETA Opció 1.

A fém- és vegyi dübeleket az 1-12. Az opció 1. dübelei a legbonyolultabb teszteket is teljesítették, és lehetővé teszik a legszélesebb körű alkalmazást, ideértve a repedezett betonban történő felhasználást is.

ETA opció 7 és 8

Az opció 7-12 dübelek kisebb alkalmazási körrel rendelkeznek, és csak nem repedezett betonban alkalmazhatóak.

ETA tanúsítvány az ETICS számára

A termék ETA-tanusítvánnyal rendelkezik külső hőszigetelő kompozit rendszerekben (ETICS) való használatra.

Termékminta

A termék tesztelésre kapható egyedi vagy kis kiszerelésben. Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk!

Németországban készült

Az ezzel a címkével ellátott termékeket nagyrészt vagy teljes egészében Aichachban (Bajorország, Németország) gyártják, és megfelelnek a legmagasabb minőségi előírásoknak.

Szabadalmaztatott / függőben van

A szabadalom legfeljebb 20 évig védi műszaki találmányainkat. Ebben az időszakban a szabadalom jogosultja szabadalmi oltalmat élvez, és kizárólagos jogot kap találmánya felhasználására.

Tanúsítvány utólagos betonacél beragasztásokhoz

Az ETA szerint a termék alkalmas utólag telepített betonacél csatlakozásokra

Vízzel teli furatok

A termék használata pl. vegyi dübel ResiFIX, vízzel töltött furatokhoz egyfajta kiterjedtebb alkalmazási területet biztosít.

Kézi adagoló

Nagy erőátvitel 1:25, ami érezhetően csökkenti az erõkifejtés igényét.

Alkalmas minden standard patronhoz (165, 280 és 300 ml) és 345 ml tartalmú Side-by-side patronokhoz.

Sztirol mentes

A sztirol (más néven vinilbenzol) egyfajta szénhidrogén, amelyet gyakran műanyagok, például polisztirol gyártására használnak. Mivel gyúlékony és egészségkárosító, ezért nem alkalmazzák a ResiFIX injekciós habarcsokban.

Pavus

A PAVUS a.s. akkreditált tesztlaboratóriumot a Cseh Szabványügyi, Metrológiai és Vizsgálati Iroda (COSMT) engedélyezte, és különféle tűzvédelmi vizsgálatokat végez pl. építőelemek, tűzoltó készülékek és anyagok, például kábelek és műanyagok tűzállósága.

CNBOP-PIB

A CNBOP (Tűzvédelmi Tudományos és Kutatóközpont) lengyel nemzeti intézet, Józefówban (Lengyelország), amelynek célja a közbiztonság biztosítása a tűzvédelem és egyebek terén. Lengyelországban akkreditálásra jogosult, és vállalja egymástól az építési termékek teljesítményének állandóságának európai tanúsítását.

ÉMI

A magyar ÉMI Nonprofit Kft. (ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság) Az értékelések két csoportját kezeli: a Magyarországon érvényes Nemzeti Műszaki Értékelést (NMÉ), a másik pedig az Európai Műszaki Értékelést (ETA). A jelölés jelzi az építési termékek állandóan magas minőségét, megbízhatóságát és megfelelőségét..

TSÚS

A CNBOP (Tűzvédelmi Tudományos és Kutatóközpont) lengyel nemzeti intézet, Józefówban (Lengyelország), amelynek célja a közbiztonság biztosítása a tűzvédelem és egyebek terén. Lengyelországban akkreditálásra jogosult, és vállalja egymástól az építési termékek teljesítményének állandóságának európai tanúsítását.

Prüfzentrum für Bauelemente (PfB)

A Rosenheimben (Németország) található minősítő állomás (Prüfzentrum für Bauelemente: PfB) egy akkreditált és bejelentett tesztelő és tanúsító központ, amely a biztonság, az éghajlat/időjárás, és energia valamint a használhatóság területén végzett tesztelésekre specializálódott.

UV-ellenállóság

A termékek megfeleltek az ISO-4829 szabvány szerinti 1000 órás UV-ellenállósági vizsgálaton ("Xenon-teszt") UV-kamerában. Nem történt jelentős változás az ütésállóságban, a színezetben és a szakítószilárdságban, ami befolyásolná a teljesítményt és a tartósságot a telepítés során. 

Közzétéve: 2023-12-15