A tökéletes direkt beton csavar útmutató

Közzétéve: 2021-07-02 | Frissítve: 2024-02-02

1. Definíció: Mi az a direkt beton csavar?

Csakúgy mint a facsavar a fában, a direkt  beton csavarok ugyanúgy gyors és egyszerű rögzítési módot kínálnak betonban történő rögzítésre. Ezen felül erős terhelési értékekkel bírnak. Könnyű rögzítési módszernek számítanak, mivel közvetlenül betonba vannak rögzítve, és más hagyományos beépítési módszerektől eltérően nem kell kalapácsot használni a rögzítésükhöz! Mindössze annyit kell tennie, hogy készít egy furatot, melyet portalanít majd behajtja a csavart.

Éles menettel rendelkeznek, amely a betonba való behajtáskor belemarja magát a furat oldalába, ezáltal szoros és biztonságos rögzítést biztosítva.

2. Tipikus alkalmazások: Mikor használjuk a direkt beton csavarokat?

A direkt beton csavarokat általában magas igénybevételű rögzítési alkalmazásoknál használják. A legtöbb direkt  beton csavar számos jóváhagyással és tanúsítvánnyal rendelkezik, például ETA tanúsítányokkal, tűzállósági megfelelőségi igazolásokkal és szeizmikus bevizsgálásokkal is. Ezért a direkt beton csavarokat széles körben használhatja repedezett és nem repedezett betonban egyaránt.

Gyakori alkalmazások:

- Szellőző rendszerek rögzítése
- Szaniter berendezések rögzítése
- Elektromos berendezések rögzítése
- Sínek rögzítése
- Kábeltálcák rögzítése
- Acélszerkezetek rögzítése
- Sínek és támaszok rögzítése
- Kerítések oszlopainak lerögzítése
- Bilincsek megfogatása

3. Szerelés: Hogyan rögzítsünk megfelelően direkt beton csavarral.

A direkt beton csavarral való rögzítés az egyik legkönyebb és leggyorsabb módszer ha betonban szeretnénk rögzíteni. Ezt a rögzítést 3 egyszerű lépésben elvégezhetjük.

1. lépés: Készítsen furatot

2. lépés: Tisztítsa ki a furatot

3. lépés: Hajtsa be a csavart!

Bár a rögzítési folyamatok meglehetősen egyszerűek tudnak lenni, fontos biztosítani a helyes rögzítés eljárásokat az ETA tanúsítványoknak megfelelően. Ezek a biztosítások azt jelentik, hogy mindig ki kell tisztítani a furatot, a megfelelő nyomatékot kell használni, és nem szabad túlhúzni a csavarokat.

Készítettünk számos rögíztési videót a legnépszerűbb direkt beton csavarjainkról, hogy bemutathassuk a rögzítési folyamatot és a felhasználási javaslatokat.

4. Fej típusok: Melyik direkt beton csavar a legjobb a számomra fontos alkalmazáshoz?

Sokféle direkt beton csavarunk van a kínálatunkabn, különböző fejtípusokkal, különböző alkalmazásokhoz tervezve, amelyek különböző méretben és anyagban kaphatók. Az alábbiakban áttekintjük a különféle alkalmazásokhoz elérhető főbb fej típusokat:

Hatlapfej

A hatlapfejű csavarok beépített alátéttel vannak ellátva, és megfelelőek olyan alkalmazásokhoz, ahol a csavarfej kialakítása kinyújthatja a rögzítendő elem felületét. A fej lehetővé teszi a csavar könnyebb megvezetését és meghúzását.

Alkalmazások:

- Korlátok
- Fém profilok

Lencse fejű

A lencse fejű direkt beton csavar kialakítása lehetővé teszi a sík felületen való rögzítést, akár olyan szűkebb helyeken is ahová a hatlapfej nem lenne megfelelő. A hatlapfejűvel ellentétben nem alkalmazható akkora meghúzási nyomaték.

Alkalmazások:

- Korlátok
- Sínek

Menetes csatlakozó fej

Az Menetes csatlakozó fej lehetővé teszi az alkalmazás közvetlen rögzítését, és könnyen elvégezheti a rögzítést, ezzel csökkentve a telepítési időt, ami különösen fontos lehet a fej fölötti munkák esetén.

Alkalmazások

- Csőbilincsek
- Sínek
- Csatornák

Belső menetes fej

Az alapcsavar gyorsabb alternatívája, a belső menetes direkt beton csavarok, melyek tökéletesek a födém also síkjába való rögzítésekhez, és lehetővé teszik az alkalmazás közvetlen rögzítését. 

Alkalmazások: 

- Csőbilincsek
- Sínek
- Csatornák

5. Kínálat: Milyen direkt beton csavarokat tud ajánlani a CELO?

A direkt beton csavarok széles választékát kínáljuk sokféle alkalmazáshoz. A BTS sorozat csavarjain számos tesztet végeztek, és ETA által tanúsítva vannak, beleértve a tűzállósági beviszgálásokat is, ezért megfelelnek az európai piac magas minőségi és biztonsági követelményeinek. Néhány csavar szeizmikus beviszgálással is bír. Kérjük használat előtte, ellenőrizze az egyes csavarok műszaki dokumentumait.

Az alábbiakban bemutatjuk a különböző termékkategóriák rövid áttekintését. A teljes termékpaletta megtekintéséhez töltse le katalógusunkat és szórólapjainkat.

BTS

Nehéz rögzítések széles köréhez alkalmas. A BTS sorozat 3 beállítási mélységben és különféle alapanyagokban érhető el, például horganyzott és A4-es rozsdamentes acélból

BTS M

Ideiglenes rögzítésekhez tervezték. A BTS M-et többször is fel lehet használni.

 

 

BTS5

A BTS5 kis furatot és alacsony beállítási mélységet igényel, vagyis csekély csavarozási erőre van szükség. 80 kg-ig terjedő terheket képes betonban tartani.

BTS6

A BTS6 különféle fejekkel rendelkezik, hogy a rögzítések széles skáláját tegye ezáltal lehetővé. Alkalmas közepes terhelésű rögzítésekhez.

6. Direkt beton csavar GYIK

Az elhelyezéshez ütvefúró ajánlott. A kalapáló mozdulat elősegíti a betonba történő bemaródást, miközben a fúró forgása hajtja befelé a furatba.

A direkt beton csavarokat nevezhetjük betondübelnek, betonrögzítőknek, vagy az USA-ban gyakran Tapcon csavarok márkanévvel hívják őket.

A furat mélysége és átmérője a használt betoncsavar méretétől függ. Kérjük, olvassa el az útmutatót, különösen, ha ETA tanúsítványra van szüksége.

Szükség esetén minden direkt beton csavar eltávolítható. Ezért biztasítanak tökéletes megoldást arra az esetre, ha egy projekten a nyomvonal vagy bármi más megváltozik, és a berendezéseket mozgatni kell. Az ideiglenes építkezésekhez használt BTS M akár többször is újra felhasználható.

A CELO a betoncsavarok széles választékát kíálja. Ha gondjai akadnak annak eldöntésében, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb az ön alkalmazásaihoz, akkor szakképzett értékesítői csapatunk készséggel áll a rendelkezésére.

Nem. A direkt beton csavarok használatához csak egy fúrógépre és a csavarra van szükség! Csak készítsen egy furatot és hajtsa be!

Bár a kisebb csavarok közül néhány kézzel is meghúzható, ajánlott egy ütvecsavarozó használata, kimondottan nagyobb méretekhez szükséges.

Segítségre van szüksége a megfelelő direkt beton csavar kiválasztásához?
Szüksége van további részletekre a csomagolásról, csomagolási egységekről, bevizsgálásokról vagy műszaki paraméterekrl?
Személyes találkozóra szeretne értékesítőnkkel időpontot foglalni?

Kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz! Örömmel segítünk Önnek!