Split-klímák telepítése az MFR 10x80 FB-vel

Közzétéve: 2021-04-22 | Frissítve: 2024-02-02

A nyár közeledtével itt az ideje elkezdeni gondolkodni egy új légkondicionáló rendszer telepítésén, hogy megmentse magát a nyári hőségtől! Míg a fő hangsúly a telepítendő légkondicionáló típusának kiválasztásában van, a döntés meghozatala után ugyanolyan fontos, a megfelelő rögzítések kiválasztása a berendezés biztonságos és megbízható telepítéséhez.

Bemutatjuk a MFR multifunkcionális rögzítő dübelt

Az MFR egy ETA minősítéssel rendelkező multifunkcionális rögzítő dübel amely univerzális rögzítési megoldásokat nyújt homlokzati szerkezetekhez, szinte az összes építőanyag fajtában.

Az előre elkészített furatba történő behelyezés után az MFR erős és megbízható tartást biztosít a hosszú tágulási szakaszának köszönhetően, ez a tartás már a csavar meghúzásának korai szakaszában is érzékelhető. 

Multifunction frame plug MFR

Az MFR 10x80 FB és a Split-klímák

Az split-klímák telepítését precízen kell kivitelezni az optimális hűtési megoldás érdekében, és a biztonságos rögzítés ennek a folyamatnak az elengedhetetlen része. A telepítéshez javasoljuk az MFR 10x80 FB használatát, amely peremes műanyag dübelből és előre szerelt hatlapfejű csavarból áll. Ez a peremes dübel ajánlott az ilyen típusú telepítésekhez, mivel távtartóként funkcionál 2 fém alkatrész, a légkondicionáló egység konzolja és a csavar feje között, ezért megakadályozza az kontaktkorróziót. 

A kültéri egységek telepítéséhez ajánlott az MFR 10x80 FB, mely ETA által betonban és falazatban történő rögzítésre is egyaránt bevizsgált, ez garantálja a megbízható és biztonságos telepítést. Tűzvédelmi minősítéssel is rendelkezik szellőztetett homlokzati szerelésekben. Kiváló minőségű, Németországban gyártott műanyag dübelünk időjárás és UV-álló tulajdonságokkal rendelkezik, így ideális kültéri használatra, -40c és + 80c közötti hőmérséklet tartományban használható.

A beltéri egységek telepítésekor elengedhetetlen, hogy a lehető legbiztonságosabban rögzítve legyenek, ezáltal a leesést és a személyi sérülést meggátolva. Ezekhez a rögzítésekhez javasoljuk az MFR használatát. Alternatív megoldásként használhat univerzális műanyag dübelt, mint például az FX dübel, mely egy általános facsavarral is tökéletes rögzítést biztosít a légkondicionáló berendezések számára.

Szerelés az MFR 10x80 FB-vel

A többi MFR dübellel összehasonlítva az MFR 10x80 FB gyors és egyszerű telepítést tesz lehetővé légkondicionáló egységek telepítésekor. Az MFR 10x80 FB elhelyezéséhez szükséges furat mélysége csak 60 mm, ami a legcsekélyebb ebben a termékcsaládban, így időt takaríthat meg a furatok készítésekor.

Az MFR FB lehetővé teszi a konzol egy lépésben történő rögzítését is, ezért nem kell a dübelt a falban elhelyeznie mielőtt felszerelné a rögzíteni kívánt egységet. Furat készítés, konzol pozicionálás, dübel elhelyezés és a csavar meghúzása. Ilyen egyszerű! 

A CELO büszkén ajánlja az MFR-t a legtöbb ismert légkondicionáló típushoz, olyan márkákhoz mint például:

  • Mitsubishi - BT35VGK
  • Daikin - TXP35M
  • LG Comfort - 12R32
  • Fujitsu - A0YG45LBT8
  • Panasonic - KITFZ50WKE

Az MFR 10x80 FB erős és megbízható tartást biztosít, amely tökéletes a kültéri egységek telepítéshez. UV és időjárásállóságról ETA tanúsítvánnyal rendelkezik. Ha tudni szeretné, hogy az MFR alkalmas-e az Ön légkondicionáló készülékeihez, kérjük ne habozzon felvenni a műszaki értékesítési csapatunkkal a kapcsolatot. Kollégáink készséggel a rendelkezésére állnak.