Ideális dübel a homlokzati elemek, tetőn lévő fémprofilok és a fa lécek, valamint nem utolsó sorban az ablak- és ajtókeretek feszültségmentes rögzítéséhez!

Multifunction frame plug MFR mounted into different undergrounds

1. Definíció: Mi is az a tokrögzítő dübel?
2. Tipikus alkalmazások: Milyen rögzítésekhez felelnek meg a tokrögzítő dübelek a legjobban?
3. Alapanyagok: Mely építőanyagok alkalmasak a tokrögzítő dübel elhelyezéséhez?
4. Elhelyezés: Ismerje meg a könnyű és egyszerű rögzítést három lépésben
5. Széles a skála: Számos alapanyagból, ETA tanúsítvánnyal.
6. Kiegészítők: Hogyan lehet kiegyenlíteni az egyenetlen felületeket, és hogyan tudja az ablakkereteit betörés és kizuhanásbiztossá tenni?

1. Definíció: Mi is az a tokrögzítő dübel?

A kémiai rögzítésekhez képest a tokrögzítő dübel rögzítése sokkal olcsóbb, és nem kell figyelembe számolni kikeményedési idővel. Az MFR multifunkciós a tokrögzítő dübelt azonnal terhelheti a rögzítendő anyag súlyával. Az előnye a fém dübelekhez képest az, hogy szinte minden alapanyagban és nemcsak betonban alkalmazható. Ez azt jelenti, hogy egyetlen dübellel betonban, az üreges és tömör téglákban, valamint a gázbetonban is széles körű alkalmazást biztosít.

A rögzítő dübel két alkatrészből áll: az univerzális műanyag dübel optimalizált tágulási geometriával rendelkezik a biztonságos tartás és a nagy terhelési értékek érdekében, az összes általános alapanyagban, és megakadályozza a furatban történő elfordulást. A csavar különféle anyagokban és bevonatokkal kapható, így korróziós környezetben is alkalmazható.

2. Tipikus alkalmazások: Milyen rögzítésekhez felelnek meg a tokrögzítő dübelek a legjobban?

Installation of a facade substructure with the MFR plug
Installation with MFR

A tokrögzítőket, melyeket homlokzati dübeleknek vagy hosszú rögzítő dübeleknek is neveznek, főleg kültéri szereléseknél, például sokemeletes épületekben történő rögzítésre használják. Biztonságos tartást biztosítanak szellőző homlokzatok és fából vagy fémből készült homlokzati alépítmények rögzítésekor. A tokrögzítő dübeleket nagyon sokoldalúan lehet használni.

Rögzítési területeire példák:

- Ablak és ajtókeretek

- Fém és műanyag profilok

- Korlátok, ablakrácsok, sínek

- Fa lécek, gerendák, sínek

- Fém konzolok

- Álmennyezetek

- Kábeltálcák, profilok

- Fali szekrények, polcok, konyhai fali szekrények

- Homlokzati tartószerkezetek

3. Alapanyagok: Mely építőanyagok alkalmasak a tokrögzítő dübel elhelyezéséhez?

Az építőanyagok amiben alkalmazhatóa a lehető legkülönbözőbbek: lyukacsos tégla, perforált mészkő tégla, üreges betontömb, természetes kő.


- Beton
- Tömör tégla
- Tömör mészhomok tégla
- Üreges beton födémek
- Gázbeton
- Lyukacsos tégla
- Perforált mészkő tégla
- Üreges betontömb
- Természetes kő

concrete block
solid brick
solid sand-lime brick
precast prestressed concrete hollow core slabs
perforated sand-lime brick

4. Elhelyezés: Ismerje meg a könnyű és egyszerű rögzítést három lépésben

A rögzítési folyamat során a rögzítendő anyagot úgynevezett áttolható rögzítéssel rögzítik, a dübel és az alapanyag között súrlódó-mechanikai kapcsolat biztosítja a biztonságos rögzítést.

Az dübel beszerelése gyorsan, három egyszerű lépésben történik:

1. Hozza létre és tisztítsa ki a furatot.

2. A rögzítendő anyagon keresztül egy kalapács segítségével helyezze el a dübelt a furatban

3. Húzza meg a csavart - kész!

5. Széles a skála: Számos alapanyagból, ETA tanúsítvánnyal.

A dübelek és csavarok lehetséges kombinációi szinte végtelen lehetőséget kínálnak a telepítendő anyagok rögzítésére. Válasszon ETA tanusítvánnyal rendelkező megoldásaink közül, beltéri és kültéri használatra, időtakarékos és rugalmas! Kövesd ezt az útmutatót, hogy megismerd a tokrögzítő dübelek teljes portfólióját, alapanyagukat, kialakításukat, és tanusítványaikat tekintve:

Types of frame plugs and screws diagramm

MFR SB TX 8-14 multifunkcionális rögzítő dűbel

MFR SB SSKS 8-14 multifunkcionális rögzítő dűbel

MFR FB SSKS 8-14 multifunkcionális rögzítő dűbel

6. Előnyök: Mi teszi a CELO MFR tokrögzítő dübelt egyedivé?

A CELO multifunkcionális MFR dübelei sokféle tesztet teljesítettek, és minden általános építőanyaghoz ETA tanusítvánnyal rendelkeznek, így megfelelnek az európai piac magas minőségi és biztonsági követelményeinek. Még üreges födémbe történő beépítésre is engedélyzve lettek, és megfelelnek a CE-követelményeknek.

Az MFR dübel hosszú tágulási szakasszal rendelkezik, kiváló minőségű, öregedés-,  időjárás-, és UV-álló nylonból készül, amelynek a hőállósága  a -40 ° C és + 80 ° C közötti tartományt jól bírja. A fejlesztés az Aichach-i telephelyünkön ( Bajorország, Németország) történt: a kitalálástól egészen a gyártásig, így a dübel garantáltan "Made in Germany" minőséget képvisel.

Az MFR 10 dübelek különlegessége a hosszú tágulási szakasz és a 4 irányú tágulás, amely kiemelkedő terhelhetőségi értékeket és megbízható, biztonságos tartást garantál. Emellett a két beállítási mélységgel rendelkezik (50 és 70 mm) ami még nagyobb rugalmasságot biztosít a felhasználás terén.

Ahol fontos a pontos felületben történő rögzítés, például fa lécek beszerelésénél, a süllyesztett gallérű dübel a legjobb a lapos peremű dübel megakadályozza a kontaktkorróziót a fém alkatrészek telepítésekor.  

Visualizatin embedding in wooden slats or spreading in concrete etc.
two depths setting of 50 and 70 mm
Pre-Assembled Visualisation

A CELO rögzítő dübeleiben a csavarok és a dübelek tökéletesen illeszkednek egymáshoz, többnyire előre is vannak szerelve a könnyű rögzítés érdekében. Ez minimalizálja a rögzítés idejét, mivel ezek a dübelek közvetlenül beszerelhetők, és azonnal telhelhetőek.

Az A4-es rozsdamentes acélból és a HD tűzihorganyzott acélból készült csavarok, korrózióállóak és alkalmasak fürdőszobai rögzítésekre és kültéri használatra is.

A hatlapfejű és egyben TX csatlakozású beépített alátéttel rendelkező multifunkcionális SSKS csavar, nagyobb rugamasságot biztosít önnek, mivel így a kívánt módon tudja a dübelbe behajtani.

Product box of the MFR Plug
three different types of screw heads for more mounting comfort and flexibility
hex-head vizualisation

Nem tudja, hogy melyik tokrögzítő dübel lenne a legjobb az ön számára?
Szüksége lenne további részletekre a terhelési értékekről, tanusítványokról vagy egyéb műszaki adatokról?
Meglátogathatja-e és segítségére lehet-e az értékesítő kollégánk?

Ha ezek közül egyre is igen a válasz, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz! Örömmel segítünk Önnek!