A termékfejlesztés alternatívákban való gondolkodást jelent

Innovatív rögzítések fejlesztése - kihívások, célok, sikerek | Interjú

CELO Befestigungssysteme GmbH

Alkalmazások jönnek és mennek, mert a világ folyamatosan változik.

Például változnak az építőanyagok, változnak az építési módszerek, a törvények, az éghajlati viszonyok, és minden változik.

A változások jelentik innovációs munkánk hajtóerejét. Ami minden projektben állandó marad, az a fejlesztés legfőbb célja megbízható, tartós és könnyen használható termékek.

A dűbelek különlegessége, hogy bár kicsik, nagyon fontos alkatrészek, és gyakran élet és halál múlik a megbízhatóságukon.

És ami nagyon izgalmas a rögzítési rendszerek fejlesztésében, hogy az alkalmazási területek rendkívül sokrétűek. Ezért ügyelni kell minden körülményre, hogy a rögzítés tökéletesen illeszkedjen a felhasználási környezeti feltételekhez, az anyagokhoz, az időjárási hatásokhoz. Mindehhez az alkatrészek pontos összehangolása szükséges, hogy a rögzítési rendszer hosszú távon valóban megbízhatóan működjön.

A termékfejlesztésben az a legizgalmasabb, hogy mindig új és változatos feladatok vannak, sok külső partnerrel kell együtt dolgozni, sok kapcsolat van a cégen belül, a beszerzéssel, gyártással, minőségbiztosítással.

Tulajdonképpen a cég minden részlege együttműködik, és végső soron csak akkor leszel sikeres, ha igazán jól dolgozol együtt csapatként.

Tudósok és egyben tettrekészek vagyunk. Anyagszakértők és építőmunkások, kreatív feltalálók és precíz felhasználók, műszaki rajzolók és szerszámkészítők, gondolkodók és csapatmunkásoktársak vagyunk. És ami mindenekelőtt megkülönböztet bennünket, bátrak vagyunk! Merünk megbirkózni a legnehezebb problémákkal is, és mindig találunk megoldást!

Achim Ruppertz

Természetesen a fejlesztés során mindig a mesterembert és a végfelhasználót tartjuk szem előtt, és igyekszünk olyan megoldásokat kidolgozni, amelyek univerzálisan alkalmazhatók, mert minden mesterember és végfelhasználó azt szeretné, ha mindenhez - lehetőség szerint - egy dűbel jó lenne. Természetesen ez egy rendkívül nehéz kihívás, amit nem is olyan könnyű elérni. 

ResiTHERM® 16

A közelmúltban azonban sikerült egy olyan rögzítést kifejlesztenünk a szigetelt homlokzatokra történő nagy terhek rögzítéséhez, amely valóban univerzálisan alkalmazható szinte minden aljzatra és szinte minden típusú szigetelésre.

Ez az új ResiTHERM 16