5 ok amiért érdemes direkt beton csavart használnia

Közzétéve: 2021-06-04 | Frissítve: 2024-02-02

A direkt beton csavarok népszerűsége az elmúlt években jelentősen megnőtt, köszönhetően annak, hogy olyan megoldást biztosítanak rögzítésekre mellyel a időt és pénzt takaríthat meg. Ezenfelül könnyen használhatóak és rendkívül sokoldalúak, ezért hamarosan a betonba rögzítés fő dübelévé válnak.

Az alábbiakban 5 érvet említünk, miért érdemes betoncsavarokat használni.  

1) Egyszerű rögzítés

A direkt beton csavarok az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb rögzítési megoldások, mivel ezeket a csavarokat közvetlenül a betonba lehet csavarni. Mindössze annyit kell tennie, hogy előre kifúrja a furatot majd behelyezi a csavart! Akár 60 másodpercet is megtakaríthat a hagyományos rögzítési módszerekhez képest. Más dübelekkel ellentétben nincs szüksége további lépésekre vagy eszközökre. Ez segít csökkenteni a rögzítési időt és növeli a hatékonyságot.

2) Rugalmas rögzítési megoldások

A többi betondübeltől eltérően, a direkt beton csavar a beszerelés után el is távolítható. Ez nagyszerű megoldás, ha olyan projekteken dolgozik, amelyiken a nyomvonal folyamatosan változik, vagy rossz helyre történik a rögzítés. Csak annyit kell tennie, hogy eltávolítja a csavart és kijavítja a furat helyét! Mivel a betoncsavarok beépítéskor nem tágulnak, rugalmaságuk abban is rejlik, hogy közel egymáshoz is elhelyezhetőek.

3) Különböző fejtípusokkal érhető el

A betoncsavar rendkívül sokoldalú, mivel különféle fejtípusokkal kapható. Függetlenül attól, hogy síneket és tartóelemeket lencsefejű csavarral rögzít, vagy kerítéseket és korlátokat hatlapfejűvel, számos egyéb esetben is alkalmazhatóak.

4) Minősítések és tanúsítványok

A legtöbb direkt beton csavar számos minősítéssel és tanúsítvánnyal rendelkezik, beleértve az ETA tanúsítványokat, a tűzállósági és a szeizmikus bevizsgálásokat. Ez azt jelenti, hogy ön a legmagasabb minőségű rögzítéseket használja, amelyek sokféle alkalmazásban megállják a helyüket. Például a CELO BTSB direkt beton csavarja ETA, tűz és szeizmikus bevizsgálásokkal bír, így ideális megoldás földrengésre hajlamos területeken és épületekben történő alkalmazásra, valamint a sínek rögzítésére a tűzvédelmi nyomvonalakon. De ellenőrizze használat előtt az egyes csavarok műszaki dokumentációját a tanúsítványok és a minősítések megerősítéséhez.

5) Költségeket csökkent

A gyorsaságának és könnyű-rugalmas használatának köszönhetően, a direkt beton csavar segít a költségeket kordában tartani, és a költségvetést ezáltal csökkenteni. Ha a rögzítés költségeit nézzük a hagyományos rögzítési módszerekhez képest, akkor egy átlagos rögzítéseket végző cég óránként több száz óra munkaerőköltséget takaríthat meg! Az egyszerű rögzítés azt is jelenti, hogy nincs szüksége további eszközökre, amik tovább csökkenti project a helyszíni költségeit.

Válassza a CELO betoncsavarokat – BTS

Összességében a direkt beton csavar gyors és egyszerű rögzítési megoldás, amely masszív értékekkel bír. Hatékonyságát, idő- és költségmegtakarítási tulajdonságainak köszönheti. A CELO a direkt beton csavarok népszerűségének növekedésére számít az elkövetkező években, ezért számos beton csavarral rendelkezik minden típusú rögzítéshez. Ezek a direkt beton csavarok ETA bevizsgálással rendelkeznek és tűzállóak is egyben.

A CELO 1963 óta vezető szereppel bír a rögzítések és rögzítési kiegészítők területén. Számos innovatív megoldást kínálunk, mint például a BTS5 a gyors rögzítésekhez, vagy a BTS6 a biztonságos rögzítések érdekében 85 kg-os terhelésekig, és végül de nem utolsó sorban a BTSB a nagy igénybevételű rögzítési terhelésekhez.