Energiahatékony rögzítések és NextGenerationEU források

Az Európai Unió NextGenerationEU tervével most még több lehetőség nyílik arra, hogy az épületek energiahatékonyságának javításával, például a szigetelőanyagokba és -berendezésekbe történő beruházásokkal zöldebb jövőt teremtsünk. Ez a terv izgalmas lehetőséget kínál a kivitelezők, tervezők és építészek számára, hogy a NextGenerationEU által biztosított finanszírozási, képzési, valamint kutatási és fejlesztési lehetőségek kihasználásával vezető szerepet töltsenek be az energiahatékonyság és a fenntarthatóság területén.

Ebben a blogbejegyzésben azt vizsgáljuk meg, hogy miért fontosak az energiahatékony rögzítések a terv szempontjából, és hogy hogyan válhatnak előnyére vállalkozásának, valamint hogyan segíthetnek abban, hogy energiahatékony felújítási és új építési projektek révén fenntarthatóbb és ellenállóbb Európát hozzon létre.

Miért fontosak az energiahatékony rögzítések

Az energiahatékony rögzítések a NextGenerationEU alap szempontjából fontosak, mivel támogatják az épületek energiahatékonyságának javítását, ami a harmadik pillérbe tartozik. Az energiatakarékos rögzítőelemek használata például szigetelés vagy ablakok beépítésekor minimalizálja a hőhídképződést, csökkentve a hő átadását az épület belső és külső részei között az alkatrészeken keresztül. Ez minimalizálja az energiaveszteséget, javítja az épület energiahatékonyságát és csökkenti a környezeti hatásokat.

2 olyan terület van, ahol az energiahatékony rögzítések előnyösnek bizonyulhatnak:

- Építési alkalmazások

- Telepítési alkalmazások

Építési alkalmazások

ETICS

A külső hőszigetelő kompozit rendszerek (ETICS) olyan típusú szigetelőberendezések, amelyeket az épület külső falaira alkalmaznak az épület energiahatékonyságának javítása érdekében. Az ETICS rendszer jellemzően egy szigetelőanyag rétegből, például kőzetgyapotból vagy expandált polisztirolból áll, amelyet egy védőréteg, például vakolat vagy burkolat fed. Az ETICS népszerű szigetelési lehetőség, mivel könnyen felszerelhető, javíthatja az épület megjelenését, és hosszú távú szigetelést biztosíthat. Ezen túlmenően az ETICS az épület egyedi energiahatékonysági igényeinek megfelelően testre szabható, így sokoldalú és hatékony szigetelési megoldást jelent.

Megoldások az ETICS-hez

ResiTHERM® távtartós rögzítési rendszer

Tökéletes megoldás a hőszigetelt homlokzaton történő nagy teherbírású alkalmazásokhoz. Rögzítsen napellenzőket, előtetőket, francia erkélyeket és még sok mást ezzel az ETA által jóváhagyott, falazatra és betonra alkalmas megoldással! 

ResiTHERM termékek megtekintése >

IPL 95DS Szigetelőlap csavar

Előre szerelt menetes szárral rendelkezik, amely tökéletes megoldást nyújt olyan elemek esetén, mint például a lefolyócsövek közvetlen rögzítéséhez az ETICS-hez. 


IPL 95DS megtekintése > 

IPS 80T szigetelőlap csavar

Speciálisan tervezett szigetelőlap csavar trombitafejjel, amely tökéletesen alkalmas a szigetelt homlokzat süllyesztett kivitelezéséhez. Két darab szigetelőlap összekötésére vagy kisebb alkalmazások szigeteléshez való rögzítésére is alkalmas.

IPS 80T megtekintése >

Átszellőztetett homlokzatok

Az átszellőztetett homlokzat légrészei lehetővé teszik a természetes szellőzést, és segítenek a falrendszer hőmérsékletének és nedvességtartalmának szabályozásában. Ez a szellőzés segít megelőzni a nedvesség és a penész kialakulását is, ami szerkezeti károkat és egészségügyi kockázatokat okozhat.

Az átszellőztetett homlokzatok javíthatják az épület energiahatékonyságát azáltal, hogy csökkentik a hőhídképződést és megakadályozzák a hőveszteséget az épületburkolaton keresztül. Azáltal, hogy a napsugárzást az épülettől távolabbra verik, a melegebb éghajlaton a hűtéshez szükséges energiát is csökkentik.

Megoldások az átszellőztetett homlokzatokhoz

BTSB direkt beton csavar

Ideális rögzítési megoldás betonszereléshez és túlméretes furattal rendelkező lemezek rögzítéséhez. Más nagy terhelésű csavarokhoz képest 50%-kal gyorsabb beépítés. ETA által jóváhagyott.

BTS B megtekintése >

MFR FB - Multifunkcionális rögzítő dűbel

ETA által jóváhagyott univerzális megoldás homlokzati alépítmények rögzítéséhez. Minden szokásos alapanyaghoz jóváhagyott, beleértve a betont, tömör és perforált téglát és pórusbetont.

MFR FB megtekintése >

Telepítési alkalmazásokű

Az energiahatékony termékek és technológiák egyre fontosabbá válnak az építőiparban, mivel igyekszünk csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást és növelni az épületek energiahatékonyságát.  E termékek beépítése segít csökkenteni az energiafogyasztást, mérsékelni az energiaszámlákat és minimalizálni az épületek szén-dioxid-kibocsátását. Az energiahatékony termékek használatával hozzájárulhatunk a NextGenerationEU terv céljainak eléréséhez, amely a fenntartható növekedést a zöld technológiákba, az energiahatékonyságba és a körforgásos gazdaságba történő beruházások révén kívánja el őmozdítani.

Fő projektek a hatékony telepítés:
- Légszivattyús hőszivattyúk
- Napelemek 
- Esővízgyűjtő rendszerek
- LED világítás
- Geotermikus fűtési és hűtési rendszerek
- Hatékony ablakok és ajtók
- Hatékony szigetelési és szellőztetőrendszerek
- Energiahatékony alkalmazások és berendezések

Megoldások a telepítéshez:

Multifunkcionális rögzítő dűbel

ETA által jóváhagyott megoldások nagy teherbírású alkalmazásokhoz. Az alkalmazástól és az alapanyagtól függően különböző fejtípusokkal kaphatók. 


Multifunkcionális rögzítő dűbel megtekintése > 

ResiTHERM® távtartós rögzítési rendszer

Tökéletes megoldás a hőszigetelt homlokzaton történő nagy teherbírású alkalmazásokhoz. Rögzítsen napellenzőket, előtetőket, francia erkélyeket és még sok mást ezzel az ETA által jóváhagyott, falazatra és betonra alkalmas megoldással!  

ResiTHERM termékek megtekintése >

Solar

Kifejezetten napelemes berendezésekhez tervezett speciális rögzítőelemek. Különböző napelemes megoldásokat kínálunk a tető anyagától függően, cserép vagy fémlemez, valamint ferde vagy lapos tetőkhöz.

Napelemes termékek megtekintése > 

Garantálja a fenntarthatóságát

Az energiatakarékos rögzítőelemek használata alapvető fontosságú azon kivitelezők számára, akik összhangban kívánnak maradni a NextGenerationEU tervekben foglalt fenntarthatósági és energiahatékonysági célokkal. Az olyan szövetségek, mint a BPI (USA) és az RGE (Franciaország) támogatják az energiahatékony termékek és szerelési gyakorlatok használatát, mivel ezek kulcsfontosságúak az energiafogyasztás csökkentésében, a szén-dioxid-kibocsátás mérséklésében és az épületek általános energiahatékonyságának javításában. Az energiahatékony rögzítőelemek használatával a szerelők biztosíthatják, hogy hozzájárulnak e célok eléréséhez, és hosszú távú, fenntartható megoldást kínálnak ügyfeleiknek, amely pénzt takarít meg számukra és hozzájárul a környezet védelméhez.

CELO, az Ön szigetelési rögzítő szakértője

Több éves tapasztalat a műszaki rögzítési megoldások fejlesztése, gyártása és forgalmazása terén

Különböző rögzítési megoldások hőszigetelt homlokzatokhoz, könnyű és nehéz terhelésekhez

Országok világszerte, ahová sikeresen szállítjuk termékeinket

Professzionális alkalmazottak dolgoznak azon, hogy kiváló termékekkel és szolgáltatásokkal segítsék Önt.

Segítségre van szüksége energiahatékony projektjeihez?

Lépjen kapcsolatba szakértői csapatunkkal még ma, hogy megtudja, hogyan tud a CELO segíteni Önnek a hatékony rögzítések biztosításában.

.

Az e-mail üres vagy érvénytelen
Your account is not activated yet. Please contact us. There is an error with your account. Please contact us. You have reached the monthly limit of downnloads . Please contact us. Ön egy általános e-mail címet használ. Ha lehetséges, kérjük, használja az üzleti e-mail címét!
Az ország üres vagy érvénytelen
A keresztnév üres vagy érvénytelen
A vezetéknév üres vagy érvénytelen
A telefonszám üres vagy érvénytelen
A cég üres vagy érvénytelen
Az üzenet üres vagy érvénytelen
Fogadja el az adatvédelmi szabályzatunkat
There was an error while saving your request