Rögzítések és innovatív megoldások szakembereknek a CELO-nál

Födém alsó síkjában való rögzítések : Beütős acél dübelek vs direkt beton csavarok

A fej fölötti rögzítések különösen fárasztóak lehetnek, főleg amikor az ember olyan nagy projekteken dolgozik ahol rögzítések százával kell megküzdenie! Kiválasztottuk a 2 legnépszerűbb rögzítést, amikor a födém alsó síkján kell szerelnünk, és megnéztük,  hogy melyik dübel használata a leghatékonyabb és segít tehermentesíteni a fájó kezeinket!

Beütős acél dübelek

A beütős acél dübeleket kifejezetten betonban való felhasználásra tervezték, és állandó kötést biztosítanak. Van egy metrikus belső részük, amely a legnépszerűbb rögzítőelemmé tette. Lehetővé teszi a födém alsó síkján való rögzítéseket, például menetes rudak beton mennyezetre történő szerelését, kábeltálcák rögzítéséhez. A metrikus menettel ellátott rész számos rögzítési alternatívának biztosít teret. A kialakítása és a rövid tágulási szakasza lehetővé teszi, hogy a beütős acél dübel csekély mélységű furattal is képes legyen stabil rögzítések létrehozására.

A dübelek lehetnek peremesek vagy anélküliek. Az perem megakadályozza, hogy a dübel mélyebbre sülyedjen, mint amennyire a furatban szükséges. A beütős acél dübelt nem lehet elhelyezés után eltávolítani, viszont megfelelően kitölti a furatot, ezáltal tökéletes tartest garantál.

Bár a beütős acél dübelek viszonylag könnyen telepíthetőek. Szükség van egy furatra melyet portalanítunk majd  a dübelt a megfelelő elhelyező szerszámmal elhelyezzük. Ez a folyamat különösen megterhelő lehet ha fej fölött végezzük.

overhead installation with drop-in anchor
Overhead installation with drop-in anchor

Direkt beton csavarok

Habár a beütős acél dübelek a leghíresebb megoldásnak bizonyulnak, a direkt beton csavarok jó alternatívát jelenthetnek.

A direkt  beton csavar az egyik leggyorsabb jelenleg kapható betondübel, nem kell az elhelyezéséhez más, csak egy fúró, és egy csavarbehajtó vagy ütvecsavarozó. Akár 60 másodpercet is megtakaríthat a hagyományos rögzítési módszerekhez képest, és a többi dübellel ellentétben nincs szüksége további lépésekre vagy eszközökre, ezáltal sokkal gyorsabbá és kevésbé fárasztóvá teszi a fej fölötti szereléseket.

A direkt beton csavar rugalmasságot nyújt abban is, hogy újra fel lehet használni, miután már behelyezték. Ez tökéletes azokra az esetekre, amikor egy projekten a nyomvonal megváltozik, és meg kell változtatni a rögzítés helyét. Egyszerűen csak kicsavarjuk a betoncsavart, fúrunk egy új furatot és elhelyezzük.

A BTS6 H belső menetes direkt beton csavar használatakor a csavar úgy is működik, mint egy menetesszár toldó. Belső menettel rendelkezik, amelyet sokféle szerelésekhez lehet alkalmazni, például sínek és csőbilincsek rögzítéséhez. Könnyen lehet hozzá csatlakozni így ideális választás fej fölötti szerelésekhez.

POROVNANIE

BTS6 H – A Feszültségmentes, gyors telepítésekhez

Láthatjuk, hogy mind a beütős acél dübel, mind a direkt beton csavar hasonló bevizsgálásokkal és tanúsítványokkal rendelkeznek, és ugyanannyi telepítési lépés szükséges az elhelyezésükhöz. Azonban az, hogy mit történik ezekben a lépésekben, az befolyásolja a hatékonyságot a fej fölötti rögzítések esetén. A a beütős acél dübelek magját többször meg kell ütni a dübel tágulásához, ehhez mindkét kézre szükség van. Az egyik kezünkkel meg kell tartania az elhelyező szerszámot, a másikkal pedig be kell kalapálni a dübel magját; ez a folyamat hosszú és fárasztó lehet, különösen sok rögzítési pont után. Míg a direkt beton csavar rögíztése pillanatok alatt elkészül! A beütős acél dübelekhez szükséges egy kiegészítő elhelyező eszköz is. Elhelyezés után nem tudja eltávolítani a dübelt abban az esetben, ha a projekten a nyomvonal megváltozik, vagy hiba történt.

Összességében a direkt betoncsavar nyújtja a legjobb alternatívát, a beütős acél dübel helyett, jelentősen csökkentve a beépítés idejét és a fáradtságot, ha fej fölötti rögzítésekre van szükség.

Ha szeretné megtapasztalni a BTS csavarral való rögzítés gyorsaságát és egyszerűségét, kattintson az alábbi linkre, hogy ingyenes mintát kapjon BTS csavarjainkról.

Published: 2021-06-18 | Updated: 2021-07-05


Válassza ki az országot

Üdvözöljük!
Ön jelenleg a CELO Fixings Magyarország oldalát látogatja, ahol a régiónak megfelelő termékek elérhetőek. Kattintson a gombra, hogy továbblépjen a nemzetközi oldalunkra vagy zárja be a felugró ablakot.

Tovább a nemzetközi oldalra